abonneren

Innaworks maakt Java op de iPhone mogelijk

Wat Sun niet lukt, is het kleine Innaworks wel gelukt: de iPhone geschikt maken voor Java. Volgende maand zal Sun op de JavaOne-conferentie de zogeheten alcheMo-technologie van Innaworks demonstreren. AlcheMo werkt naast de iPhone ook op de iPod Touch.Op dit moment bevindt alcheMo zich nog in betafase. Het is overigens niet de eerste keer dat Innaworkseen dergelijk kunstje heeft weten te flikken: al eerder wisten ze Java-code aan de gang te krijgen op het concurrerende Qualcomm's BREW.
Met alcheMo is het mogelijk Java ME-applicaties te draaien op de iPhone en aanvankelijk zullen er vooral spellen aangeboden worden.

Wie zonder tussenkomst van speciale software Java wil gebruiken op de iPhone zal voorlopig pech hebben. Sun weigert Java aan te passen voor de iPhone zolang Apple niet meewerkt, en Apple heeft weinig animo om Java aan te bieden of de voorwaarden van de SDK te wijzigen.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord