abonneren

ING waarschuwt voor virus

Gisteren is de site MijnPostbank.nl vervangen door MijnING.nl. Dat kan voor gebruikers enige verwarring met zich meebrengen. Want dat oranje bij het inloggen, is dat nou een virus of niet? ING meldt dat mensen niet moeten schrikken wanneer ze niet meer in de vertrouwde blauwe omgeving terechtkomen. Als u voorheen klant bij Postbank was, is het belangrijkste verschil de kleur van uw internetbankieromgeving. De kleur blauw is vervangen door oranje. Dit heeft niets te maken met een virus,aldus de ING.

Wat wel te maken heeft met een virus is het verschijnen van een scherm tijdens of na het inloggen in Mijn ING waarop wordt gevraagd om 1 of meerdere TAN-codes in te voeren. Dit scherm is vals. De bank benadrukt nog eens tijdens of na het inloggen nooit naar een TAN-code te vragen. TAN-codes worden alleen gebruikt om betaalopdrachten mee te bevestigen. De ING heeft een aantal voorbeelden van deze valse inlogschermen online gezet.

Omdat het waarschuwingsbericht van de ING de datum 22 februari draagt - precies de dag van de overgang van MijnPostbank.nl naar MijnING.nl - lijkt het voor de hand te liggen dat de cybercriminelen juist willen toeslaan rondom deze overgang. Dit is echter niet per se het geval, meldt een woordvoerder van de ING op WebWereld. Het bewuste waarschuwingsbericht is namelijk overgenomen van de oude Postbank-site.

Wie besmet is met het virus, wordt gevraagd de ING te bellen. Ook mensen die TAN-codes op een vals invoerscherm hebben ingevuld, wordt gevraagd dat te doen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: