abonneren

ING waarschuwt voor phishers

Hoewel de Postbank al ruim negen maanden geleden is opgegaan in de ING, wordt de samenvoeging van de twee banken nog steeds misbruikt. Sinds gisteren is er weer een nieuwe phishing-mail in omloop. 'Vanwege de migratie tussen Postbank en ING verzoeken wij u eenmalig uw primair IP-adres te bevestigen,' luidt de boodschap in de mail. Ontvangers wordt vervolgens gevraagd om op een link te klikken en hun gegevens in te vullen.

Die mail is niet van ons, waarschuwt de ING, die er aan toevoegt dat mensen, voordat ze inloggen op Mijn ING, altijd moeten controleren of het adres begint met https://. Ook benadrukt de bank zelf nooit om TAN-codes of inlogcodes te vragen - niet per e-mail, telefoon of op een andere manier.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord