abonneren

Infrogrames koopt Atari over voor $11 miljoen

Het Franse Infrogrames Entertainment heeft duidelijk gemaakt dat het van plan is Atari over te kopen. Hiervoor legt de spelontwikkelaar $11 miljoen dollar op tafel. Infrogrames is al in bezit van 51 procent van de aandelen, waardoor de overname vrijwel zeker lijkt.Gaan de aandeelhouders akkoord, dan ontvangen ze $1.68 per aandeel.Infrogrames publiceert al sinds 2001 spellen onder de Atari-naam, maar wil nu beide bedrijven samenvoegen om zo eencompetetiever bedrijf te creeëren.
Atari was ooit een grote naam in de gamesindustrie, vooral tegen het einde van de jaren '70 en het begin van de jaren '80, maar door concurrentie van Nintendo en SEGA is het bedrijf langzaam afgegleden naar de achterhoede. Op dit moment ontwikkelt Atari spellen voor alle huidige consoles.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord