Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Indiase ingenieurs gaan voor de $10-laptop

Ingenieurs in India onderzoeken of het mogelijk is om een laptop te bouwen die voor $10 verkocht kan worden. De ingenieurs kwamen op het idee nadat ze hoorden dat de kostprijs van de $100-laptop steeds hoger wordt. De Indiase regering heeft al laten weten dat het niet geïnteresseerd is in de $100-laptop (zie afbeelding).
In plaats daarvan kiest de regering voor twee ontwerpen die in het eigen land worden ontwikkeld; eentje door een student en eentje door de Institute of Science in Bangalore. Het is nog geen van de twee bouwers gelukt om onder de grens van $10 een laptop te bouwen, maar eentje kwam met $47 dicht in de buurt.

De Indiase regering heeft nog geen enkel bedrijf zo ver gekregen dat het de spotgoedkope laptop in productie wil nemen, aangezien een verkoopprijs van $10 betekent dat het bedrijf op elk geproduceerde laptop een verlies maakt. Veel van de componenten moeten op dit moment van buiten India komen, waardoor er extra kosten gemaakt worden. Om de kosten omlaag te brengen, heeft de Indiase regering het plan om alle benodigde componenten in eigen land te ontwikkelen.

Het duurt nog zeker twee jaar voordat de $10-laptop een realiteit is. De $100-laptop zal een het einde van dit jaar beschikbaar zijn voor onderontwikkelde landen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie