abonneren

India ontwikkelt $10 laptop voor studenten

Zelfs de $100-laptop ontwikkelt door de OLPC (One Laptop Per Child) lijkt een duur luxeproduct vergeleken met de $10-laptop die de Indiase regering gaat ontwikkelen.India richt zich met de $10 laptop op schoolgaande kinderen en studenten. De haalbaarheid van de laptop wordt momenteel onderzocht door de Indian Institute of Sciences in Bangalore en de Indian Institute of Technology in Madras.

De Indiase regering wil dat de jeugd zich meer gaat bezighouden met informatietechnologie. IT is één van de belangrijkste industrieën in India aan het worden en het is een belangrijke factor voor socio-economische ontwikkelingen in het land. In 2008 droeg de Indiase IT-industrie $50 miljard bij aan de economie van het land. Analisten verwachten dat dit bedrag tegen 2110 is verdubbeld.

D. Purandeswari, de Indiase minister van Onderwijs, kon nog niet de specs van de laptop bekendmaken, noch of de lage prijs komt doordat de regering de laptop flink subsidieert.


Bron: www.pcworld.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord