abonneren

In Europa wint draadloos het van bekabelde netwerken

De meerderheid van grote bedrijven in Europa vindt mobiliteit van medewerkers een strategische noodzaak.Het merendeel (54%) van de grote bedrijven in Europa investeert inmiddels meer geld in draadloze dan in bekabelde ICT-infrastructuur. Dat blijkt uit een onderzoek onder 400 IT-managers bij bedrijven met meer dan 1.000 medewerkers in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Duitsland Italië, Spanje en Scandinavië. Het onderzoek is in opdracht van de Enterprise Mobility business van Motorola, Inc. uitgevoerd door het onafhankelijke bureau Vanson Bourne.

Aan de respondenten is ook gevraagd welke factoren de doorslag geven bij de keuze voor een draadloos in plaats van bekabeld netwerk. Daarbij noemde 57% de strategische noodzaak van mobiliteit van de medewerkers, terwijl anderen kiezen voor draadloos op het moment dat een bestaand bekabeld netwerk moet worden uitgebreid of vervangen. Ook blijkt dat 88% van de bedrijven verwacht dat binnen drie jaar alle netwerkapparatuur in hun organisatie geschikt zal zijn voor draadloze communicatie.

Van de betrokken bedrijven heeft ruim driekwart al een deels draadloze infrastructuur, waarbij 20% van alle ondervraagden aangeeft (vrijwel) helemaal draadloos te opereren. Opvallend zijn hier de cijfers van de Spaanse markt; daar zegt 42% van de IT-managers te beschikken over een
(vrijwel) volledig draadloze ICT-infrastructuur.

Beveiliging en prestaties
De twee voornaamste redenen die IT-managers weerhoudt om hun netwerk volledig draadloos te maken, zijn twijfels over beveiliging (63%) en over de netwerkprestaties (41%). Als IT-managers kunnen worden overtuigd van goede beveiliging en hoge prestaties, zegt 69% van hen te verwachten dat hun netwerk in 2010 volledig draadloos zal zijn.

Casper Zweers, directeur Benelux bij Motorola Enterprise Mobility
business: "Het is dus nu het moment om gebruikers te wijzen op de manier waarop ze het meeste uit draadloze infrastructuren kunnen halen. Want draadloze netwerken bieden juist méér veiligheid dan bekabelde netwerken, mits ze correct worden geconfigureerd."

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie