abonneren

In 2009 internationale aanpak softwarepiraterij

De VS, Japan, de Europese Unie en tien andere landen gaan vanaf volgend jaar gezamenlijk softwarepiraterij bestrijden. De landen komen halverwege december bij elkaar om hierover een verdrag op te stellen.Privacyactivisten zijn bezorgd over het internationale verdrag. De Bush-administratie belegde in september een vergadering om de ongerustheid weg te nemen. De activisten zijn bang dat het verdrag de douane de autoriteit geeft om laptops, pc's, en draagbare mediaspelers te controleren op illegale software.
Ook verschillende Amerikaanse entertainmentbedrijven en internetgigant Google hebben hun ongerustheid geuit over het verdrag. Zij willen dat het internet buiten het verdrag valt.

De verschillende landen willen dit jaar nog tot een akkoord komen over de "Anti-Counterfeiting Trade Agreement" (ACTA). Ze zullen echter niet akkoord gaan met een slecht verdrag om de deadline te halen.

President-Elect Barack Obama evualueert op dit moment het  verdrag om te zien of hij ermee akoord wil gaan wanneer hij in januari President van de VS wordt.


Meer informatie: Wikipedia

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord