abonneren

In 2008 bankieren via Messenger

TNT Post en Microsoft gaan samenwerken op het gebied van digitaal factureren. Begin 2008 koppelt TNT Post haar Digitale Brievenbus aan Windows Live Messenger. Binnen Messenger kunnen dan rekeningen bekeken en betaald worden. In Nederland zijn ongeveer zes miljoen mensen die Windows Live Messenger gebruiken.Gebruikers van Windows Live Messenger zullen straks bij het inloggen kunnen zien of er nieuwe rekeningen klaarstaan. Bij het doorklikken op deze melding krijgt de gebruiker de rekeningspecificatie te zien en kan hij deze rekening met een druk op de knop betalen.
Het voordeel van de Digitale Brievenbus ligt, aldus TNT en Microsoft, voor de consument vooral in het gebruiksgemak. Nooit meer rekeningen overtypen in het internetbankierpakket, maar thuis met één druk op de knop rekeningen betalen. Ook geeft de Digitale Brievenbus meer overzicht in de administratie en raakt belangrijke post minder snel kwijt.

In 2001 startte TNT Post met de eerste Digitale Brievenbus van Nederland, waarmee consumenten digitale rekeningen van grote verzenders kunnen ontvangen en betalen. De Digitale Brievenbus is inmiddels ook gekoppeld aan internetbankieren van Rabobank. Begin volgend jaar zal de Digitale Brievenbus ook beschikbaar zijn bij Postbank en ABN AMRO Bank.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord