abonneren

Impasse tussen Viacom en YouTube lijkt voorbij

Viacom en YouTube zijn tot een gezamenlijke oplossing gekomen omtrent het overhandigen van logbestanden. Google, eigenaar van YouTube, weigerde de logbestanden van YouTube aan Viacom te overhandigen omdat het de privacy van zijn gebruikers en medewerkers zou schenden.Viacom wil de logbestanden inzien om een aanklacht tegen Google voor te bereiden. Het bedrijf denkt namelijk dat auteursrechten moedwillig door YouTube geschonden worden. Een rechtbank heeft beslist dat Google inderdaad de logbestanden moet overhandigen aan Viacom.
Maar Google weigert dit te doen omdat er informatie in de logbestanden staat die tot individuele gebruikers te herleiden zijn, zoals gebruikersnamen en ip-adressen.

Eerder gaf Viacom al aan akkoord te gaan met logbestanden waarin deze informatie verwijderd zou worden, maar het bedrijf stond erop dat Google wél de volledige logs van al zijn YouTube-werknemers zou doorsturen. Ook hier ging Google niet mee akkoord, in een poging zijn werknemers te beschermen. Viacom heeft deze voorwaarde nu even laten vallen en gaat hier op een later tijdstip nog met Google over om de tafel zitten.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: