Ilse media lanceert Hier.nl

Waar vind ik parkeerplaatsen in Amsterdam, welke film draait er in de bioscoop om de hoek, en zijn er toevallig vrienden in de buurt? Ilse media lanceert www.hier.nl, een dienst voor de mobiele telefoon die op basis van je locatie direct op een plattegrond toont wat er in de buurt te doen is. Op Hier.nl kan de gebruiker op een kaart zien wat er inzijn actuele omgeving te doen is en waarzijn vrienden zijn. Daarnaast kan een gebruiker zijn eigen favoriete locaties, foto's en reviews toevoegen en delen metzijn contacten.
Hier.nl werkt op basis van GPS en locatiebepaling via zendmasten, waardoor de gebruiker direct over bruikbare informatie uit zijn omgeving beschikt. Een gebruiker kan ook handmatig zijn locatie aangeven en aan- of uitzetten.

"Mensen willen ook buitenshuis snel praktische informatie kunnen opzoeken, zegt Herman Kienhuis, hoofd innovation & development bij ilse media. "Hier.nl speelt hierop in door informatie uit de buurt waar je je op dat moment bevindt overzichtelijk op een kaart te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld Hier.nl op je mobiel checken als je wilt weten waar de dichtstbijzijnde supermarkt is, waar de leuke restaurantjes zitten of welke feesten er zijn. En dan kun je ook meteen zien wie van je vrienden in de buurt is als zij online zijn op Hier.nl."

Hier.nl is in de eerste plaats een mobiele applicatie, maar is ook te gebruiken via een mobiele website of via de pc. Registreren kan via www.hier.nl of via SMS HIER naar 9009. De gebruiker ontvangt dan een download link in een gratis sms om de applicatie te installeren. Vervolgens stelt de gebruiker zijn locatie in en ziet hij direct wat en wie er bij hem in de buurt is.

Hier.nl is gratis beschikbaar via een mobiele applicatie voor Nokia-, SonyEricsson- en Blackberry toestellen en via een mobiele website voor alle andere toestellen met een internetverbinding. Binnenkort is Hier.nl ook beschikbaar op Windows Mobile, iPhone en Android toestellen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: