abonneren

IFPI: 'AllofMP3 is wel degelijk illegaal'

Volgens de IFPI is AllofMP3 wel degelijk illegaal bezig en zijn de acties die op dit moment tegen de muziekdienst genomen worden niet meer dan terecht. De IFPI haalt punt voor punt alle tegenargumenten van AllofMP3 onderuit betreffende de legale status van de dienst.Volgens Kennedy is het argument dat AllofMP3 royalties afdraagt aan ROMS, de Russische Buma/Stemra, niet relevant. De ROMS is geroyeerd als lid van de internationale rechtenorganisatie CISAC omdat het niet voldoet aan de eisen. De ROMS is dus geen erkende royaltiesinstantie.

De conclusie van Kennedy is simpel: AllofMP3 verkoopt en distribueert duizenden nummers waar geen officiële licentie op zit. De muziekwinkel claimt een licentie van ROMS te hebben, maar de ROMS heeft geen rechten om licenties af te geven. Aangezien het verboden is om muzieknummers zonder geldige licentie aan te bieden, zijn de bezigheden van AllofMP3 onrechtmatig.

Bron: Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord