abonneren

IFA van start in Berlijn

Vandaag begint de grote internationale tentoonstelling van gadgets tot uiterst nuttige elektronica in Berlijn. IFA staat voor Internationale FunkAusstellung, maar gaat tegenwoordig veel verder dan de naam doet vermoeden..De IFA is de grootste internationale beurs voor consumentenelektronica in de wereld. Net als de Amerikaanse tegenhanger CES: Consumer Electronics Show, die ieder jaar januari wordt gehouden in Las Vegas, is het een plaats waar grote en kleine spelers in de consumentenelektronica hun laatste nieuwigheden tonen aan het publiek, journalisten, analisten en handelaren.


Hoe groot is het dan wel? De IFA in Berlijn van 2008 besloeg 1,3 miljoen vierkante meter tentoonstellngsruimte. 215.000 bezoekers brachten een bezoek aan het Beurscomplex in Berlijn om 1200 exposanten te zien. De CES had dit jaar minder dan verwachte aandacht met 110.000 bezoekers en 1,7 miljoen vierkante meter ruimte en 2700 exposanten. Voor IFA dit jaar zijn er nog geen getallen bekend.

Op de IFA brengen grote namen als Samsung, Sony, LG, Nokia, Acer, Asus en nog veel meer grote en kleine bedrijven die computers en gadgets maken voor de Europese markt.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: