abonneren

IFA: Sony introduceert 's werelds dunste lcd-tv

Dun, dunner, dunst lijkt op de IFA het credo voor lcd-televisies. Sony heeft er zojuist de Bravia ZX1 onthuld: met z'n 9,9 mm de dunste lcd-televisie van dit moment. Met de nadruk op 'dit', want wellicht dat andere bedrijven de komende dagen op de IFA met nog slankere modellen komen. Het 40 inch toestel is kabelvrij, dankzij de draadloze hd-aansluitingen. Alle randapparatuur wordt aangesloten op de receiver die het hd-signaal draadloos en zonder kwaliteitsverlies doorstuurt naar het scherm.

Voor de belichting gebruikt de Bravia ZX1 led's in de rand van het lcd-scherm. Deze led's zorgen voor de verlichting van de beelden en via de reflecterende achterplaat wordt het licht evenredig verdeeld over het scherm. Dankzij de led-technolgie is het gebruik van glazen lichtbuizen achter het beeldscherm, zoals gebruikelijk bij conventionele lcd-schermen, onnodig. En geen buizen betekent: superplat.

Hoewel de Bravia ZX1 wel vandaag is onthuld, is-ie pas vanaf begin volgend jaar leverbaar. Een prijs is dus ook nog niet bekend.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: