abonneren

IFA: Nieuwe lijn Sony Walkman digitale mediaspelers

Sony brengt twee nieuwe series digitale mediaspelers op de markt: drie WALKMAN A-serie modellen en de twee WALKMAN S-serie modellen. De spelers zijn verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 2 GB, 4 GB en 8 GB. Alle nieuwe spelers (de NWZ-A810 en de NWZ-S510) zijn uitgerust met een open platform inclusief ondersteuning voor Windows Media-technologie. Hierdoor hebben consumenten een grotere keus in het downloaden en beheren van muziek-, video- en fotocollecties. De spelers zijn standaard uitgerust met Microsoft Windows Media Player 11.

"Het feit dat deze nieuwe spelers Windows Media-technologie ondersteunen, is goed nieuws voor de consumenten", zegt Jeffry van Ede, Vice President Sony Audio Marketing Europe. "Met de open standaard vergroot Sony de keuzevrijheid van consumenten hoe zij content willen kopen en beheren. Zo profiteren ze ook optimaal van de hoogwaardige geluid- en videotechnologieën die wij hebben geïntegreerd in deze nieuwe lijn digitale mediaspelers."

De apparaatjes hebben een QVGA LCD-scherm (320x240 pixels) wat videobeelden met 30 frames per seconde weergeeft. De batterijduur van de WALKMAN A810-serie bij het afspelen van video bedraagt 8 uur. Bij het beluisteren van muziek gaat de batterij 33 uur mee**.

Net als voorgaande WALKMAN-modellen zijn ook deze nieuwe types uitgerust met Sony's geluidstechnologie Clear Audio.

De nieuwe mediaspelers zijn aan te sluiten op andere Sony-producten als de Playstation en Sony's GIGA JUKE. Daarnaast zijn een aantal accessoires op de markt gebracht, zoals een Bluetooth audio-transmitter en oplossingen om muziek draadloos te over te zetten.

Ondersteunde formaten
De modellen ondersteunen muziek in WMA-, AAC- en MP3-formaat, foto's in JPEG-formaat en video in AVC (H.264/AVC) Baseline Profile en MPEG-4.

Prijzen
NWZ-A818 kost 249,- euro
NWZ-A816 kost 199,- euro
NWZ-A815 kost 149,- euro
NWZ-S516 kost 139,- euro
NWZ-S515 kost 99,- euro

* MPEG-4 384 kbps
** MP3 128 kbps

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie