abonneren

IFA: Nieuwe generatie Blu-Ray spelers aangekondigd

Op de IFA in Berlijn hebben diverse merken waaronder Philips, Pioneer, Sharp, Samsung en Sony hun volgende generatie Blu-Ray spelers aangekondigd. Opvallend is dat al deze spelers 24p, dvd-upscaling en hdmi 1.3 ondersteunen. 24p zorgt er voor dat je een film precies zo ziet zoals die opgenomen is: 24 frames per seconde. Dit voorkomt de irritante kleine haperingen die je in een normale situatie ziet bij 50 frames per seconde. Voor deze functie heb je wel een hd-tv nodig die 24 frames per seconde, oftewel 24 herz, aankan.
Dvd upscaling verbetert de kwaliteit van je dvd-beeld aanzienlijk, echter is dit wel afhankelijk van de kwaliteit van de dvdifilm zelf. Hdmi 1.3 is de nieuwste versie van hdmi die nog sneller dataverkeer garandeert met betrekking tot beeld en geluid.

Opvallend is ook de prijs. Je hebt nu al een losse Sony Blu-Ray speler voor 599 euro, en dan hebben we het niet over de Playstation 3, hoewel dit nog steeds een uitstekende speler is waar je ook nog eens games op kunt spelen. In de derde generatie Blu-Ray spelers zie je steeds meer features standaard worden en lijkt Blu-Ray als medium steeds volwassener te worden.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie