abonneren

IFA: Nieuwe Creative koptelefoon en Retro Radio

Creative heeft op de IFA een nieuw lid van de Aurvana familie aangekondigd: de Aurvana X-Fi. Deze koptelefoon combineert de Xtreme Fidelity techniek met actieve ruisonderdrukking. Ook gaat Creative op de retro-tour met een ouderwetse FM-radio... uiteraard wel met iPod-dock.De Xtreme Fidelity techniek wordt nu voor het eerst in koptelefoons gebruikt en Creative claimt hiermee een bijzonder zuiver geluid te produceren zonder last te hebben van ruis en achtergrond geluiden. Deze worden geblokkeerd tot wel 20 dB.

Xtreme Fidelity bevat X-Fi Crystalizer welke verloren geluidskwaliteit door compressie - zoals bijvoorbeeld mp3 - weer herstelt. Hierdoor klinkt muziek helderder en mooier. Een ander element van X-fi is CMSS-3D (Creative Multi Speaker Surround). Hiermee worden geluiden van diverse bronnen - bijvoorbeeld instrumenten - rondom de luisteraar geplaatst, wat dus zorgt voor een surround effect.

Al deze features zijn apart in en uit te schakelen via switches op de koptelefoon zelf. De ruisonderdrukker is zelfs in te schakelen als de koptelefoon niet is aangesloten op een apparaat zodat je een stille omgeving kan creëren voor jezelf.

De Aurvana X-fi is vanaf nu verkrijgbaar, echter heeft Creative bij de aankondiging geen prijs vermeld.

Een andere aankondiging betrof een ouderwets uitziende FM radio waarop ook een mp3-speler kan aangesloten worden zodat je niet alleen afhankelijk bent van wat de ether je te bieden heeft. Een grappig initiatief, maar wie hadden liever gelijk een wifi aansluiting gezien voor internet-radio mogelijkheden.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie