abonneren

IFA: Nero 8 aangekondigd

Op de IFA in Berlijn heeft Nero, vooral bekend van zijn brandsoftware, versie 8 van zijn digitale mediasuite aangekondigd. Deze suite is geoptimaliseerd voor Windows Vista en bevat extra functies die geïntegreerd worden in Vista bij de installatie. Zo is er bijvoorbeeld de Nero DiskCopy gadget welke je in het gadget zijpaneel plaatst van de Vista desktop. Hiermee kun je met één klik een disc kopiëren.

Met Nero 8 kun je je eigen mp3 mix samenstellen, HD video content aanpassen en grote hoeveelheden data wegbranden dankzij de Blu-Ray en HD DVD support. Ook bevat de suite een streaming service zodat gebruikers multimedia content vanaf hun pc over het netwerk kunnen streamen. Via een los aan te schaffen plugin kunnen Blu-Ray films afgespeeld worden. Nieuw is de Nero Rescue Agent. Met deze tool kunnen gebruikers beschadigde data redden van schijfjes die beschadigd zijn door krasjes en onderbroken of slechte opnames.

Nero 8 zal ook over de nodige online features beschikken. Het My Nero platform is dan ook geïntegreerd in de suite. Zo kunnen gebruikers gemakkelijk filmpjes en foto's uploaden en delen met de rest van de community. Of er ook veel mensen gebruik van zullen maken betwijfelen wij. Nero is toch vooral bekend om zijn brandspecialiteit. Echter heeft de My Nero community volgens Nero meer dan één miljoen gebruikers.

Nero heeft ook gedacht aan de Linux gebruikers onder ons, en zij brengen Nero Linux 3 uit. Deze laatste versie ondersteunt als enige brandprogramma voor Linux het Blu-Ray en HD DVD formaat.

Nero 8 is verkrijgbaar vanaf 1 oktober zowel online als in de winkel en zal €69,99 kosten.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie