abonneren

IFA: Mini-HD-camera van Aiptek

Van 4 tot 9 september vindt in Berlijn de IFA plaats, de 'Internationale Funkausstelling'. Ook dit jaar worden er op deze beurs - de grootste voor consumenten-elektronica ter wereld - heel wat noviteiten verwacht. Zoals bijvoorbeeld deze PenCam Trio HD van Aiptek, waarvan de fabrikant zelf beweert dat er nauwelijks kleinere apparaten zijn waarmee je video kunt schieten. Laten we meteen maar even naar de afmetingen gaan dan: de camera is 13x3,5x1,9 cm en weegt 75 gram. Ter vergelijking: de FlipMino HD is 10x5x1.6 cm en weegt 94 gram.

Wel is het zo dat de PenCam Trio HD meer mogelijkheden herbergt. Inderdaad, de naam verraadt al dat het er om drie gaat. Naast HD videocamera is het namelijk ook een 5 megapixel fotocamera en voice-recorder. Meer specs? 1280 x 720p resolutie, video-opnamen tot 30 fps en 3x digitale zoom. Opslagruimte 4 GB, OLED schermpje (1,1") en een richtprijs van 129 euro.

Aiptek mikt overigens duidelijk op een jongere doelgroep, gezien het feit dat de camera in vijf verschillende kleuren op de markt komt.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: