abonneren

IFA: HD-DVD slaat terug met prijzenslag

Hoewel blu-ray op het moment qua verkoopstatistieken aan de winnende hand lijkt te zijn slaat het hd-dvd-platfrom keihard terug met een prijzenslag. Op de IFA heeft de European HD DVD Promotional Group nieuwe hd-dvd-spelers aangekondigd die stukken goedkoper zijn dan hun blu-ray-concurrenten.Opvallend is dat de aanschafprijs van een standalone hd-dvd-instapmodel, zoals Venturer's nieuwe SHD7000, maar 299 euro is. Dat is aanzienlijk minder dan een instapmodel blu-ray-speler. Wel is de maximale video output van deze speler 1080i.
Aangezien dit voor hd-ready tv's toch de maximaal haalbare resolutie is, is dit niet een al te groot minpunt. Verder beschikt deze speler natuurlijk over een hdmi uitgang en worden dvd's geüpscaled weergegeven.

Naast een lagere aanschafprijs krijgt de koper bij de meeste hd-dvd-spelers een gratis hd-dvd-bundel van wel vijf films. Deze bundel kan de koper zelf samenstellen uit het assortiment wat voor deze actie beschikbaar wordt gesteld. De films krijg je niet onmiddellijk in de winkel mee. Je moet je registreren en vervolgens kun je online je keuze maken uit het aanbod.

Ook Microsoft doet mee met de prijzenslag en verlaagt de prijs van de hd-dvd-speler voor de Xbox 360 met 20 euro van 199 euro naar 179 euro. Ook bij deze speler geldt het aanbod van vijf gratis hd-dvd-films.

Verder verschijnen er naast vele nieuwe films ook diverse populaire televisieseries binnenkort op hd-dvd. Enkele voorbeelden hiervan zijn CSI, Star Trek: The Original Series en de populaire nieuwe serie Heroes.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: