abonneren

IFA: Gsm opladen terwijl je buiten bent

Wie niet over de ijzeren discipline beschikt om regelmatig een gsm en andere apparatuur op te laden, is vast blij te horen dat dat ook 'vanzelf' kan. Het enige wat nodig is, is een speciale jas of tas en wat zon! Modemerk Pierre Cardin heeft een jack ontworpen met geïntegreerde zonnecellen. Hierdoor is het kledingstuk in staat om technische apparatuur op te laden.

Een lapje plasticachtige stof met zonnecellen zit met klittenband op de mouw van de jas bevestigd. De oplader zit in de binnenzak. Helaas is het systeem niet draadloos en lopen de draden van de zonnecellen via de mouw naar de accu. De oplaadjas zal binnenkort op de markt verschijnen.

Een andere optie voor milieubewust opladen is via de zonneceltas van Sunload. Deze hippe messenger bag is uitgerust met een flinke lap zonnecellen en twee usb-kabelaansluitingen, plus eentje die lijkt op de sigarettenaansteker-aansluiting in de auto. Het duurt uren voordat uw gsm, mp3-speler of camera volledig is opgeladen, afhankelijk van hoe zonnig het is. Maar het is wel een uitkomst voor noodgevallen én milieubewust. Vanaf zo'n 450 euro te koop bij Sunload.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: