abonneren

IFA: Europese consumenten vinden plasma het mooist

Plasma-tv-schermen worden mooier gevonden dan lcd-tv's, zo blijkt uit Europees onderzoek. 61% Van de respondenten geeft de voorkeur aan plasma. Hierbij wordt vooral het zwart, het contrast en de kleur van de plasmaschermen goed beoordeeld. De test werd uitgevoerd met 42- en 50-inch schermen, allemaal high definition modellen. Zonder te weten welke tv plasma of lcd was, moesten de mensen aangeven bij welke flatpanel tv ze eigenschappen als kleur en contrast het beste vonden. Daarbij kwam plasma overall het beste uit de bus (61%).
Maar liefst 70% van de respondenten vond het zwart het mooist bij plasma. Voorafgaand aan de test werd overigens gevraagd welk oordeel men had over lcd en plasma. Dat bleek fifty-fifty te zijn (52% gaf de voorkeur aan plasma en 48% aan lcd).


Aan het onderzoek van marktonderzoeksbureau Synovate deden 1398 mensen mee uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Zweden en Engeland. Het onderzoek is in de zomer uitgevoerd, in opdracht van Panasonic, Pioneer en Hitachi.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie