abonneren

IFA 2016: Razer voorziet Stealth Ultrabook van betere specs

De Razer Blade Stealth Ultrabook is nog niet zo heel lang uit, maar toch vindt Razer het nodig om de gaminglaptop-lijn van een update te voorzien. De IFA-beurs is daar dit keer het podium voor.

De Stealth is een 12,5 inch notebook die voortaan ook met 4K-scherm verkrijgbaar is. Nieuw is de optie voor een 2,7 GHz Intel Core i7-7500U-processor van de nieuwe Kaby Lake-generatie, en een verdubbeling van het werkgeheugen: 16 GB.

Tevens is er een ssd met grotere opslagcapaciteit ingebouwd, tot 1 TB.

De accu heeft meer vermogen en houdt het daardoor nu tot 9 uur vol. De GPU heeft een oppepper gekregen, van de Intel 520 naar de 620. De Notebook is echter ook nog altijd aan de Razer Core te koppelen, waar een veel krachtigere videokaart in te huizen is.

Goedkopere optie

Deze duurste Stealth-variant kost 1799 dollar, maar er is ook een goedkopere versie te koop. Die heeft een QHD-scherm, hoogstens een 512 GB ssd en 8 GB RAM. Prijskaartjes daarvan starten vanaf 999 dollar.

Overigens heeft Razer ook nog een 14-inch laptop in zijn assortiment, de 'gewone' Razer Blade. Ook die krijgt een spec-bump, waarbij het voornaamste nieuwtje de GTX 1060 als geïntegreerde videokaart is. Deze notebook wordt vanaf volgende maand geleverd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Razer, ifa2016, blade stealth ultra

Laatste Vacatures