abonneren

Ierland start met beruchte 'three strikes'

In Ierland is gisteren een pilot begonnen, waarbij de internetverbinding van een gebruiker die vier keer de auteurswet overtreedt, voor een jaar wordt afgesloten.De grootste internetprovider van Ierland, Eircom, laat er geen gras meer over groeien: wanneer een van haar klanten drie keer bewust illegale muziek, films of software downloadt, kan hij of zij rekenen op het afsluiten van de internetv
erbinding. Ierland is hiermee het eerste land dat dit systeem ook in de praktijk gaat toepassen. Onder druk van platenmaatschappijen en fimstudio's en een rechtszaak is de grootste internetprovider van Ierland overstag gegaan.

Wanneer een gebruiker drie keer een overtreding begaat, wordt de internetverbinding voor een week afgesloten. Overtreedt hij of zij voor de vierde maal de wet, dan wordt de verbinding voor een jaar afgesloten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord