abonneren

Iedereen mag nu Joost uitproberen

P2P-televisiedienst Joost (spreek uit: juust) is in de publieke testfase beland. B├Ętatesters mogen voortaan een onbeperkt aantal mensen uitnodigen om de nieuwe dienst uit te proberen. Joost heeft tevens een overeenkomst gesloten met Turner Broadcasting System, het bedrijf achter onder meer CNN.
Daardoor zullen verschillende nieuws- en praatprogramma's bij het internet tv-station te zien zijn, waaronder de show van Larry King. Naast CNN zijn onder meer beelden te zien van speelgoedfabrikant Hasbro, de National Hockey League (NHL), Sports Illustrated en Sony Pictures Televison (Charlie's Angels en Starsky & Hutch). Vanwege auteursrechten zullen de programma's niet overal in de wereld te zien zijn.

Joost is het idee van Janus Friis en Niklas Zennström, de bedenkers van Skype en Kazaa. Op dit moment biedt Joost 150 televisiekanalen, van tekenfilms tot special-interest programma's als het populaire Fifth Gear. De content komt van mediabedrijven als Viacom, Sony en sinds kort Turner Broadcasting.

Voor zijn televisie-uitzendingen maakt Joost gebruik van de peer-to-peertechnologie. De snelheid van het netwerk hangt dus af van het aantal gebruikers dat een tv-programma deelt. Net als Skype fluctueert de kwaliteit van de dienst, maar je krijgt daardoor wel gratis televisie zonder dat een abonnement nodig is.

Gebruikers van Joost kunnen andere mensen uitnodigen door op ‘My Joost' te klikken en vervolgens de ‘Invite Friends'-widget activeren.


Website
: Joost homepage

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: