abonneren

IE9 zal het prestatieverschil tenietdoen

Microsoft stort zich vol overgave in de browseroorlog met de mededeling dat IE9 (Internet Explorer 9) de achterstand met de concurrentie op het gebied van snelheid bij het verwerken van javascripts zal inlopen.Microsoft richt zich bij de onlangs opgestarte ontwikkeling van de volgend versie van zijn browser op prestatieverbetering. Onder druk van de concurrentie van Firefox, Safari en Chrome zal Microsoft ook beter zijn best doen om zich te conformeren aan de heersende W3-standaarden.

Microsoft spant zich voorral in voor het verbeteren van de Javascript engine. Microsoft heeft de javascript ontwikkelingen jarenlang verwaarloosd maar moet onder druk van de steeds succesvollere concurrent Firefox nu aan bak. Firefox heeft ondertussen al een wereldwijd marktaandeel van bijna 25%.

Browsers worden zeker met de trend naar internetgebaseerde toepassingen "in de cloud" steeds belangrijker. Het is dus voor Microsoft van levensbelang de boot niet te missen. In dit licht is het maar goed dat er concurrentie is van Mozilla's Firefox en Google's Chrome.

Via: Infoworld

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie