abonneren

IE8 krijgt crashherstelmogelijkheden

Een belangrijke nieuwe functie in Internet Explorer 8 is de mogelijkheid om de browser te herstellen nadat deze is gecrasht.Firefox herinnert welke webpagina's open stonden op het moment dat de browser crasht of verkeerd is afgesloten. Firefox kan de webpagina's weer terughalen wanneer de browser opnieuw wordt opgestart. Microsoft heeft goed gekeken naar de concurrerende browser. Internet Explorer 8 (IE8) zal ook een functie hebben waardoor gebruikers geopende webpagina's kunnen herstellen nadat de browser is gecrasht.

Gebruikers die Beheerderrechten hebben kunnen in IE8 zelf bepalen hoe de browser webpagina's opbouwt. Dit kan ingesteld worden voor specifieke gebruikersgroepen. Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld een intranet heeft die is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7 dan kan de webpagina's er in IE8 minder goed uitzien. Een Beheerder kan instellen dat IE8 de webpagina's van het intranet opbouwt alsof het IE7 is. Wanneer gebruikers het internet opgaan worden de webpagina's wel weer als IE8 opgebouwd.

Microsoft vernieuwt voor IE8 ook zijn Internet Explorer Administration Kit (IEAK). Met de IEAK kunnen Beheerders aangepaste installatie-images maken voor IE8. Dit is handig voor intranets of wanneer een organisatie gebruikmaakt van VPN. Beveiligingsinstellingen en bladwijzers moeten dan zo ingesteld worden dat alle gebruikers dezelfde image van IE8 op hun computers zien. Indien een organisatie Windows Vista gebruikt dan kan de Beheerder een aangepaste installatie-image maken voor IE8 met de System Center Configuration Manager.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord