abonneren

IE niet goed genoeg voor uitvinder internet

Sir Tim Berners Lee, één van de uitvinders van het ‘world wide web' en momenteel directeur bij het World Wide Web Consortium (W3C), vindt Microsofts Internet Explorer geen goede browser.De bedenker van het WWW wilde in een recent interview niet de voorkeur uitspreken voor een bepaalde browser, maar hij zei wel dat Internet Explorer in vergelijking met andere browser niet goed afbeeldingen codeert.

De W3C geeft de voorkeur aan afbeeldingen die zijn gecodeerd als ‘scalable vector graphics' (SVG). De grootte van dit type afbeelding kan gemakkelijk worden aangepast zonder dat de pixels een wazige massa worden. Microsoft is echter eigenwijs en gebruikt geen SVG maar Vector Markup Language (VML).

IE-gebruikers die SVG-objecten willen zien, moeten nu een plug-in van Adobe gebruiken. Gebruikers moeten zelf de plug-in vinden en downloaden. Microsoft helpt ze niet hierbij. Rivaliserende browsers als Firefox en Safari hebben wel ingebouwde ondersteuning voor SVG. Adobe is van plan om per één januari te stoppen met zijn ondersteuning voor de SVG-plugin.

Microsoft weet dat de W3C klaagt over het ontbreken van SVG-ondersteuning in IE. Microsoft laat weten dat het momenteel evalueert of ondersteuning voor SVG in IE nodig is. Microsoft begrijpt dat webontwikkelaars vector-afbeeldingen willen gebruiken en de softwaregigant neemt daarom op korte termijn een beslissing.


Bron: Yahoo News

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie