abonneren

IDF: WeTab eerste tablet met MeeGo in Europa

Europa of beter gezegd Duitsland, krijgt de primeur van het verschijnen van de eerste tablet die gebaseerd is op het besturingssysteem MeeGo.
Op de IDF in San Francisco maakte Intel de komst van deze mijlpaal voor het besturingsysteem dat in samenwerking met Nokia wordt ontwikkeld bekend.

Vanaf volgende week is de 11-inch WeTab slate-tablet met een respectabele schermresolutie van 1366x768 in Duitsland te koop. Het is de eerste tablet die het door Intel gekoesterde besturingssysteem MeeGo gebruikt. Het "pinboard" gebruikersinterface dat specifiek is voor MeeGo, maakt optimaal gebruik van de grote beschikbare schermruimte. De rechterkant van het scherm bevat een contextgevoelig menu die functies toont die gerelateerd zijn aan de toepassing op het hoofdscherm. Via het aanraakscherm kan eenvoudig gescrolld worden.

De WeTab is behoorlijk snel dankzij het gebruik van de Atom N450 processor. Zo herstart de tablet een internetsessie vanuit standby in 16 seconden. De accu moet het 6 uur uithouden. Andere specificaties: 1 GB ramgeheugen, 16 tot 32 GB opslag, twee webcams, 802.11n wifi, kaartlezer, 2 usb-poorten, dockingpoort en optioneel 3G. Al dit moois is te koop vanaf 449 euro.

MeeGo is een op Linux gebaseerd besturingssysteem dat door Intel in samenwerking met Nokia wordt ontwikkeld voor mobiele toepassingen. Het besturingssysteem moet het mobiele gebruik van de Linuxvariant op Intel processoren als de Atom stimuleren. Intel hoopt hiermee de concurrentie aan te gaan met Android, dat tot nu toe alleen op ARM-processoren draait .

Nokia werkt al enige tijd aan een veelbelovende smartphone de N9, die het MeeGo besturingssysteem gebruikt.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: