Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

IDF: Intel voorspelt computer met gevoel

Kunstmatige intelligentie is al veel vaker voorspeld en bedacht, maar Intel gunt ons op het Intel Developers Forum in San Francisco een inkijkje in de door Intel voorziene toekomst op het gebied van intelligente computertoepassingen.Zo voorspelt Intel dat computertoepassingen in de toekomst gevoeliger zullen zijn voor hun omgeving.
Onder de kreet context-awareness zullen apparaten via sensoren in staat zijn te bepalen wat onze stemming is, wat we aan het doen zijn en waar we zijn. Met de wetenschap van onze persoonlijke interesses, wordt aan deze informatie dan de juiste actie gekoppeld. Met het registreren van hersengolven zouden computers zelfs kunnen bepalen wat we denken.

Dit gaat veel verder dan de huidige smartphone die op basis van de gps-informatie weten waar je bent. Een voorbeeld van de mogelijkheden is een afstandsbediening voor een tv, die weet wie hem in de hand heeft en afhankelijk van diens stemming de meest favoriete kanalen toont. Ook geeft Intel het voorbeeld van een reisapplicatie die automatisch een reisverslag maakt, op basis van wat we doen en interessegebied. Hetzelfde geldt voor reistips.

Het lijkt allemaal wat fantastisch, in elk geval is de researchafdeling van Intel bezig met het ontwikkelen van andere manieren waarop we in de (verre) toekomst met technologie omgaan.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie