abonneren

iDEAL populairste online betaalmiddel

Uit een onderzoek dat is gedaan in opdracht van Currence - dat eigenaar is van de collectieve betaalproducten PIN, Chipknip, Acceptgiro, Incasso/Machtigen en iDEAL - blijkt dat het gebruik van iDEAL explosief stijgt.Het aantal met iDEAL betaalde online aankopen bedroeg in 2007 bijna 15 miljoen. Een stijging van 238% ten opzichte van 2006 ( 4,4 miljoen). De totale omzet met iDEAL bedroeg het afgelopen jaar circa € 1,1 miljard.

iDEAL is nu het meest gebruikte online betaalmiddel in Nederland. Uit het onderzoek - waarbij is gevraagd hoe de laatste aankoop is afgerekend - blijkt het aandeel iDEAL de afgelopen maanden met 39% te zijn toegenomen, terwijl dat van creditcards gelijk bleef.

December was een topmaand voor iDEAL met 1,7 miljoen betalingen. 16% van de iDEAL gebruikers heeft in deze periode voor het eerst met iDEAL betaald.

Currence verwacht dat het gebruik van IDEAL ook in 2008 verder zal toenemen. "Ruim een derde van alle online kopers kent iDEAL nog niet goed, dus daar ligt nog veel potentieel", aldus Bob Goulooze van Currence. Daarnaast zijn webwinkeliers positief over iDEAL en zullen in 2008 meer webwinkels het online betaalmiddel in hun internetkassa gaan aanbieden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: