abonneren

Ict'er zoent, zuipt en slaapt op het werk

Altijd gedacht dat ict'ers saaie mensen zijn? Dat valt wel mee. Onderzoek toont dat ze bovengemiddeld vaak zoenen met collega's en alcohol nuttigen in de baas z'n tijd. Ook schijnen ze regelmatig in slaap te vallen op het werk.Het stereotype beeld van de ict'er die zonder enige sociale vaardigheden in afzondering aan zijn computer werkt, is onjuist. Uit onderzoek van de Amerikaanse vacaturesite Careerbuilder.com blijkt dat maar liefst 47 procent van de ict'ers wel eens een collega heeft gezoend.
Van de mannelijke respondenten verwachten de onderzoekers dat ze het eerder toegeven dan hun vrouwelijke collega's. Als ook de niet-ict'ers worden meegenomen, daalt het percentage tot maar 39 procent.

De kans dat een ict'er regelmatig een borreltje nuttigt aan zijn bureau (of er onder) is volgens het onderzoek één op vier. Dit blijkt overigens niet anders te zijn dan in andere sectoren en functies.

Na alle drankgelag geeft nagenoeg de helft van de ondervraagde mannelijke ict'ers toe wel eens een uiltje te knappen in de baas z'n tijd. Van de vrouwelijke techneuten erkent maar 35 procent te slapen tijdens werk. Overigens blijken vooral ambtenaren graag een tukje te doen op kantoor: 64 procent doet dat wel ‘ns.


Bron: Computable.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: