abonneren

ICANN: Buitenlanders maken het internet stuk

Volgens de ICANN, de Amerikaanse organisatie die het wereldwijde internet 'beheert', typen zoveel niet-Engelstalige websurfers de namen van websites verkeerd in dat het internet hierdoor op den duur kan breken. De ICANN deed deze opmerkelijke uitspraak tijdens een conferentie van de VN over de toekomst van het internet. Paul Twomey, de baas van de ICANN, zei dat het op dit moment te moeilijk is om een meertalig internet te ontwikkelen en dat de rest van de wereld dus maar beter Engels moet leren schrijven en spreken.

De ICANN is op dit moment bezig om een meertalige internet te testen, maar het grote probleem is dat wanneer de implementatie niet goed gaat het internet “permanent kan breken”.

Er bestaat al een technologie die internetadressen aankan waarvan een gedeelte bestaat uit tekens die niet in het Latijnse alfabet bestaan, maar een technologie voor complete niet-Latijnse webadressen bestaat nog niet. Er bestaan 6000 talen wereldwijd en wil de technologie goed werken dan moet bijvoorbeeld het woord ‘Nederland’ in alle 6000 talen bestaan.

De grootste angst van de ICANN is dat een meertalig internet het nut van het internet sterk zal doen verminderen.


Bron: Sydney Morning Herald

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: