abonneren

ICANN: Buitenlanders maken het internet stuk

Volgens de ICANN, de Amerikaanse organisatie die het wereldwijde internet 'beheert', typen zoveel niet-Engelstalige websurfers de namen van websites verkeerd in dat het internet hierdoor op den duur kan breken. De ICANN deed deze opmerkelijke uitspraak tijdens een conferentie van de VN over de toekomst van het internet. Paul Twomey, de baas van de ICANN, zei dat het op dit moment te moeilijk is om een meertalig internet te ontwikkelen en dat de rest van de wereld dus maar beter Engels moet leren schrijven en spreken.

De ICANN is op dit moment bezig om een meertalige internet te testen, maar het grote probleem is dat wanneer de implementatie niet goed gaat het internet “permanent kan breken”.

Er bestaat al een technologie die internetadressen aankan waarvan een gedeelte bestaat uit tekens die niet in het Latijnse alfabet bestaan, maar een technologie voor complete niet-Latijnse webadressen bestaat nog niet. Er bestaan 6000 talen wereldwijd en wil de technologie goed werken dan moet bijvoorbeeld het woord ‘Nederland’ in alle 6000 talen bestaan.

De grootste angst van de ICANN is dat een meertalig internet het nut van het internet sterk zal doen verminderen.


Bron: Sydney Morning Herald

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord