abonneren

IBM zet supercomputer Watson in voor bedrijven

IBM maakt supercomputer Watson beschikbaar voor bedrijven. Die kunnen daardoor data gebruiken om de efficiƫntie en de resultaten van het bedrijf te analyseren, meldt Reuters.

Watson is de supercomputer die door IBM werd gebouwd om gigantische berekeningen uit te voeren. De computer kan met zijn 16 terabyte (!) aan geheugen ruim 80 biljoen (!!) berekeningen per seconde (!!!) doen, en is daarmee uitermate interessant voor bedrijven die er complexe dingen mee willen uitrekenen.

Bedrijfsinformatie

Daarom komt IBM nu ook met Watson Analytics, een platform voor zakelijke klanten. Die kunnen er hun eigen bedrijfsinformatie in kwijt, zodat de supercomputer er vervolgens mee aan de slag gaat. De data-sets kunnen vragen beantwoorden zoals wie de beste klanten van een bedrijf zijn.

Begrijpelijke taal

Watson legt vervolgens veel connecties tussen verschillende data-sets, die de computer vervolgens in begrijpelijke taal kan uiten - niet geheel anders dan die andere bekende supercomputer...

Vraagstukken oplossen

Uiteindelijk wil IBM de supercomputer inzetten voor het behandelen van allerlei vraagstukken en problemen. Zo kunnen mensen straks bij de computer terecht in plaats van dat ze naar datawetenschappers toe moeten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Watson

Nieuws headlines

Laatste reactie