abonneren

IBM stopt toch niet met ontwikkeling Cell-processor

IBM gaat toch door met de ontwikkeling van Cell-processoren. De Cell-processor werd oorspronkelijk ontwikkeld door IBM samen met Sony en Toshiba. Met name toekomstige spelcomputers kunnen van deze gewijzigde strategie van IBM profiteren.Eind vorig jaar maakte IBM bekend met de ontwikkeling aan de Cell-processor te stoppen.
Met name Sony heeft een groot succes met deze processor in de Playstation 3. Ook wordt de processor gebruikt in televisies (Toshiba) en speciale supercomputers van IBM. Nu maakt IBM bekend dat de processor past in de strategie rond hybride-processoren voor de Power-processor-serie.

De IBM-processor zit in een of andere vorm in alle grote gameconsoles van dit moment, de Microsoft Xbox 360, de Nintendo Wii en de Playstation 3. IBM heeft nu in een interview met de IDG News Service aangegeven in de business te blijven. IBM heeft de ontwikkeling van de Cell-processor onder weten te brengen in de ontwikkeling aan de eigen familie van Power-processor-hips. Met dit goede nieuws is er weer een toekomst voor volgende generaties van de huidige spelcomputers, die zonder deze betrokkenheid van IBM waarschijnlijk van de grond af aan opnieuw ontwikkeld zouden moeten worden.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie