abonneren

IBM schenkt software aan het Pentagon

IBM heeft het Amerikaanse leger gratis software gegeven ter waarde van $45 miljoen. Het gaat niet om software om raketten of ander wapentuig mee te bedienen, maar om Arabisch-Engels-vertaalsoftware.
IBM besloot deze geste te doen nadat de zoon van een werknemer gewond was geraakt in Irak.

Het Pentagon was al bezig met het uitproberen van de software en waarschijnlijk zou het de software aanschaffen. IBM besloot echter om de software gratis aan president Bush aan te bieden. Daarmee heeft IBM een juridisch probleem gecreëerd omdat het niet duidelijk is of Bush zo'n gift wel mag accepteren.

Mark Ecker, de zoon van sales-medewerker Mark Ecker Senior, raakte gewond toen hij op patrouille was in Ramadi. Mark Ecker Senior vertelde het verhaal aan zijn collega's en via de informele communicatielijnen bereikte het verhaal het oor van IBM-baas Samuel Palmisano. De IBM-baas hoorde van medewerkers die zelf terug waren uit Irak - of kinderen hadden die terug waren uit Irak - dat er een groot tekort is aan goede Arabische vertalers. Palmisano schreeft daarop een brief aan Bush waarin hij de president IBM's Multilingual Automatic Speech Translator software (MASTOR) per direct - en geheel gratis - aanbood voor gebruik door alle militairen eenheden in Irak.


Bron: www.smh.com.au

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie