abonneren

IBM Power 7 processor

IBM introduceert zijn nieuwste Power processor samen met de belofte van significante prestatieverbeteringen en slimme nieuwe functies. Deze nieuwe processor die zal worden gebruikt in nog niet onthulde servers moet het antwoord zijn op Intels nieuwe "Tukwila" Itanium 9300 processor en Oracle's UltraSpark chips.
Met deze net van de overgenomen Sun verkregen chips wil Oracle de concurrentie met IBM aangaan.

Nu is IBM aan het woord met deze opvolger van de Power 5 processor. De Power 6 is een dual core, single threaded processor. De Power 7 heeft een acht core ontwerp met vier threads per core. Voor zware toepassingen die veel computerkracht nodig hebben in plaats van veel threads is er de TurboCore mode. In dit geval gebruikt de processor vier cores op een hogere kloksnelheid. Deze werkwijze is vergelijkbaar met de Turbo Boost optie in de Core procesoren van Intel.

De Power 7 heeft ook energiebesparingsfuncties die delen van een systeem een standje lager laat draaien of zelfs geheel uitschakeld. Ook de kloksnelheid kan worden verlaagd.

IBM brengt ongveer iedere twee jaar een nieuwe procesor uit. De  nieuwe Power 7 is een grote stap voorwaards ten opzichte van de vorige generatie. Volgens deskundigen zal de processor in elke benchmark iedere concurrent verslaan.

Terwijl IBM zich vooral bezig houdt met softwarediensten en daar de meeste omzet mee maakt, zijn ze nog steeds technologieleider .  IBM zal de Power 7 chip in diverse high end Power servers inbouwen. Dit zijn systemen die tot wel 64 processoren kunnen bevatten.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie