abonneren

IBM ontkent massale migratie naar Macs

Een woordvoerder van IBM ontkent dat het bedrijf van plan is te migreren naar Apple Macs. IBM gebruikt op dit moment wel Macs maar alleen om zijn software op het besturingssysteem te kunnen testen.Een aantal blogs kwam de afgelopen dagen met het nieuws dat IBM van plan is om intern over te stappen van Windows-computers naar Mac-computers. De divisie IBM Research gebruikt inderdaad Apple Mac-computers maar alleen voor het testen van software.

IBM is een project gestart waarbij een aantal onderzoekers Macs moeten gebruiken om te zien tegen welke problemen Mac-gebruikers aanlopen wanneer ze IBM-software gebruiken. Het project begon met 25 deelnemers en het is nu uitgegroeid naar 50. IBM verwacht dat eind dit jaar in totaal 200 mensen deel zullen nemen aan het project. Deelnemers moeten aangeven welke IBM-applicaties ze vaak gebruiken maar die nog niet beschikbaar zijn voor de Mac.

Het doel van het project is om te kijken of de MacBook Pro-laptop een goede vervanger is voor de Windows-ThinkPad dat IBM op dit moment gebruikt.

Werknemers bij IBM mogen nu al Mac OS X gebruiken op hun werkcomputer indien ze dat preferen. Het besturingssysteem wordt echter niet ondersteund door IBM's interne IT-helpdesk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: