abonneren

IBM onthult toekomst van Lotus Notes

IBM geeft geïnteresseerden een blik in de keuken van Project Vulcan, volgens IBM de toekomst van business collaboration. Daarbij heeft het bedrijf goed gekeken naar Google Labs, want op LotusLive Labs kunnen ontwikkelaars een preview krijgen en feedback achterlaten.Project Vulcan zou de opvolger van Lotus Notes moeten worden.
Het pakket krijgt volgens IBM ergens in de tweede helft van 2010 de beta-status. Project Vulcan combineert e-mail, profielen, kalenders en sociale tools op één plek. Samenwerking moet naadlozer en eenvoudiger worden dan voorheen en dankzij services en api's is Project Vulcan op maat aan te passen en uit te breiden.

Dat IBM uit verschillende vijvers vist is duidelijk: de aanpak is Google Wave, de analysetools zijn IBM en de gebruikersinterface is Facebook. Naast Project Vulcom is IBM van plan meer diensten via LotusLive Labs naar buiten te brengen, zoals Slide Library (presentaties delen), Event Maps (conferentieschema's organiseren en delen), Collaborative Recorded Meetings (opnemen en omzetten van presentaties) en Composer (het maken van nieuwe applicaties door bestaande diensten te combineren).

Wie de tools alvast als preview wil zien kan terecht bij LotusLive Labs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie