Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

IBM: ''iPhone gewild doelwit voor hackers''

Onderzoekers bij IBM denken dat de iPhone het doelwit zal worden van hackaanvallen. Hoewel ze Apple prijzen voor hun goede beveilingsmaatregelen zijn ze ervan overtuigd dat fanatieke krakers toch kansen zien om het apparaat te hacken.Omdat de iPhone zo vreselijk populair is, zal het product veel meer interesse uit de hackersscene genieten dan andere mobiele telefoons en pda's.
Volgens IBM's security-team is de iPhone een harde noot om te kraken: Apple heeft er alles aan gedaan om de beveiliging van het toestel waterdicht te krijgen. Ook weigert Apple een software developers kit (SDK) beschikbaar te stellen: het bedrijf claimt dat het daarmee hackers in de kaart speelt en wil zelf volledige controle over third-party extensies houden. Volgens IBM is het ook in Apple's voordeel dat de iPhone over een goede updatefunctie bezit; mocht de firmware van de telefoon gekraakt worden dan kan Apple in no-time een update naar alle gebruikers versturen.

InformationWeek

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie