abonneren

IBM en Linden Labs willen avatars uitwisselen

IBM en Linden Labs willen dat gebruikers hun online personages in meerdere online werelden kunnen gebruiken. Interoperabiliteit tussen virtuele werelden wordt steeds belangrijker omdat steeds meer mensen de platte webpagina's verruilen voor driedimensionale, interactieve leefomgevingen. Op dit moment is het echter niet mogelijk om een avatar (een virtueel personage) die gecreëerd is in een virtuele wereld als Second Life mee te nemen naar andere online werelden.

Het creëren van een avatar kan lang duren - soms wel meer dan een uur - en de gemiddelde gebruiker is niet bereid om zoveel tijd te besteden aan het creëren van avatars in andere virtuele werelden. Hierdoor blijft de gebruiker vaak hangen bij de eerste virtuele wereld waar hij een avatar voor heeft gemaakt. Dit is goed voor de online werelden omdat ze niet bang hoeven te zijn dat gebruikers snel weglopen naar een andere virtuele wereld, maar het is ook een barrière om door te kunnen groeien. Een open systeem zorgt ervoor dat een gebruiker zijn online personage makkelijk kan verhuizen naar een andere virtuele wereld.

Second Life-ontwikkelaar Linden Labs is met meer dan een half miljoen gebruikers leider in de markt van virtuele werelden. Het bedrijf hoopt dat een open systeem ervoor zal zorgen dat meer virtuele werelden worden ontwikkeld, en dat gebruikers saaie werelden zullen inruilen voor interessante werelden. Het zal echter nog wel enige jaren duren voordat een dergelijk ‘virtueel paspoort' realiteit is. In de tussentijd is er een grote kans dat conflicterende interesses de ontwikkeling zullen dwarsbomen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: