abonneren

IBM en ARM werken samen aan halfgeleidertechnologie

IBM en ARM hebben met een nieuwe overeenkomst hun samenwerking verlengd. Het doel is het ontwikkelplatform voor geavanceerde consumentenelektronica te verkleinen naar een 14 nm chiptechnologie.De twee bedrijven verlengen hun samenwerking om te komen tot een snellere productontwikkeling van halfgeleiders voor de volgende generatie consumentenproducten.
Deze ontwikkeling is gericht op optimale prestaties bij een zo laag mogelijk energiegebruik. Zo wordt het processorontwerp van ARM aangepast aan het geavanceerde chipproductieproces van IBM voor een productietechnologie van 14 nm.

De beide bedrijven spelen hiermee in op de toenemende vraag naar mobiele producten met steeds meer functionaliteit. Het gaat daarbij om een lange batterijtijd, ononderbroken internettoegang en high-end multimediatoepassingen. Al deze wensen leiden tot toenemende complexiteit en langere ontwikkeltrajecten.

Met de samenwerking gaat het processorontwerp gelijk op met de productietechnologie. De samenwerking verkleint het risico tot onoverkomelijke problemen die kunnen ontstaan bij de verkleining van de componenten op de chip.

De ARM Cortex processoren vormen al enige tijd het leidende platform voor de meeste mobiele apparaten als telefoons, smartphones en tablets. IBM heeft een enorme ervaring in het ontwerp van chips en chiptechnologie voor diverse halfgeleiderplatformen. IBM en ARM werken al sinds 2008 samen aan de ontwikkeling van SoC's (systems on a chip).

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord