abonneren

Hyves is 299 miljoen dollar waard

TechCrunch heeft voor de tweede keer een waarde toegekend aan de grotere sociale netwerken. Hyves komt in het overzicht op de veertiende plaats.Hyves is, vergeleken met andere sociale netwerken, 299 miljoen dollar waard. Hierbij is rekening gehouden met de gemiddelde online advertentie-uitgaven per gebruiker.

Uitgangspunt voor deze waarde-verdelingen is de waarde van Facebook. Investeerder Digital Sky Technologies waardeert Facebook op 10 miljard dollar, vorig jaar was dit nog 15 miljard dollar. TechCrunch gebruikt onder andere een rapport van PriceWaterhouseCoopers en data van Comscore om de online advertentie-uitgaven per gebruiker te berekenen. In Amerika zijn de advertentie-uitgaven geschat op 25,2 miljard dollar in totaal. Dit wordt gedeeld door het aantal mensen dat online is daar (191 miljoen) wat een resultaat geeft van 132 dollar gemiddeld gespendeerd per persoon. In Nederland is dit 95 dollar per persoon.

Om tot het bedrag van 299 miljoen dollar voor Hyves te komen worden deze advertentie-uitgaven per persoon gekoppeld aan het aantal gebruikers uit de verschillende landen van Hyves.
Twitter is dit jaar voor het eerst ook meegenomen in de berekeningen. Deze microbloggings-dienst wordt geschat op een waarde van 1,7 miljard dollar.

Bron: TechCrunch

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord