abonneren

Hybrid SLI maakt eindelijk multimonitor mogelijk

Een van de grootste gebreken van nVidia's SLI wordt in het voorjaar opgelost: het niet kunnen aansturen van meerdere monitoren. Wie twee kaarten in SLI schakelt kan nog maar één monitor aansturen, terwijl AMD's CrossFire-techniek prima meerdere monitoren weet te bedienen.Na jaren van stilte heeft nVidia nu eindelijk aangekondigd dat SLI + multi-display-ondersteuning een mogelijkheid wordt. Dat lijkt goed nieuws, maar er zit een flink addertje onder het gras: aanvankelijk is het alleen mogelijk met een combinatie van grafische kaart en chipset.
Wie multi-monitor-SLI wil met twee grafische kaarten heeft nog steeds pech, maar de oplossing lijkt weer een stapje dichterbij te komen.

Hybrid SLI houdt in dat de chipset extra rekenkracht van een losse grafische kaart krijgt, wanneer nodig. De techniek is vooral bedoeld voor wie slechts incidenteel gamet en zijn systeem onder normale omstandigheden minder stroom wil laten verbruiken; Hybrid SLI schakelt de losse grafische kaart namelijk uit wanneer deze niet nodig is.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: