abonneren

Menselijke robot Pepper is je nieuwe beste vriend

Het grootste telecombedrijf van Japan, Softbank Mobile, heeft een 'menselijke' robot ontwikkeld met de nadruk op sociale interactie. De robot genaamd Pepper, die is ontwikkeld in samenwerking met Aldebaran, analyseert emoties, lichaamstaal en gezichtsexpressie en speelt daar vervolgens op in.

Aldebaran is een bedrijf dat zich focust op de ontwikkeling van mensachtige robots die de mens bijstaan in al zijn activiteiten. Het nieuwste project, de humanoïde Pepper, is bedoeld om mensen blij te maken en het bedrijf omschrijft het dan ook als een emotionele robot, in plaats van een functionele robot.
 

Emotioneel

Pepper is in staat om universele emoties als blijdschap, verdriet, woede en twijfel te herkennen. Het doel van deze analyse is om op de beste manier te communiceren. Zo zal het je proberen op te vrolijken met een liedje wanneer je verdrietig bent en zal het eerdere situaties herinneren en onthouden. De mogelijkheid om apps te ontwikkeling voor Pepper brengt een hoop ontwikkelingsmogelijkheden met zich mee.

Bestellen

Voorlopig is Pepper enkel nog te vinden in de winkels van Softbank Mobile, waar de robots de klanten te woord staan en deze zo goed mogelijk helpen. Vanaf februari 2015 zullen de Pepper-robots ook te koop zijn in Japan. Naar verwachting zal hij tegen die tijd ook beschikbaar zijn voor Europese landen via de webwinkel.

Zie hier een kleine video van de BBC over de Pepper.
 

 

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: aldebaran, humanoide robot, softbank mobile, pepper

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord