abonneren

Huisdieren massaal verhandeld via internet

Voor het eerst is er in Nederland uitgebreid onderzoek gedaan naar de aard en de omvang van de handel in gezelschapsdieren via het internet. Het rapport 'Dieren geDownload' is opgesteld door twee Diermanagement-studentes van de Hogeschool Van Hall Larenstein te Leeuwarden.Op de twaalf grootste onderzochte advertentiepagina's, waaronder Marktplaats.nl en Speurders.nl, werden tijdens een periode van 14 dagen meer dan 26.000 nieuwe advertenties geplaatst met ruim 85.000 levende gezelschapsdieren. Daarbij waren ongeveer 16.000 pups en 6000 gratis dieren, voornamelijk katten.
De totale economische waarde van via internet aangeboden gezelschapsdieren gedurende deze 2 weken wordt geschat op ruim 9 miljoen euro, waarvan 5,5 miljoen euro aan pups. Er werden bijna 900 verschillende diersoorten aangeboden, waaronder poolvossen, uilen en gifslangen. Per jaar worden er alleen in Nederland dus al miljoenen huisdieren verhandeld via internet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord