abonneren

HTC telefoon is af te luisteren

Volgens beveiligingsbedrijf MWR InfoSecurity kan een HTC telefoon worden gebruikt als een afluisterapparaat op afstand. Deze ontdekking werd uit de doeken gedaan tijdens een beveiligingsconferentie in Dubai.Welke HTC telefoons precies kwetsbaar zijn en hoe de kwetsbaarheid kan worden misbruikt door hackers is niet bekendgemaakt.
Er wordt geïnsinueerd dat de fout op afstand kan worden misbruikt en de hacker dus niet fysiek de telefoon in handen hoeft te hebben. De onderzoeker stelt dat de gebruiker van de telefoon het ook niet door zal hebben wanneer zijn/haar telefoon is gehackt. Elk woord dat de gebruiker zegt tijdens een telefoongesprek zou eenvoudig kunnen worden opgenomen en teruggestuurd worden naar de hacker.

In augustus gaf MWR ook al aan dat de Palm Pre als afluisterapparaat te gebruiken was door het versturen van een speciaal berichtje. Daarnaast werden er ook kwetsbaarheden ontdekt in Google's Android platform waardoor het mogelijk was om login-gegevens en cookies te stelen.

MWR waarschuwt gebruikers om terughoudend te zijn met het bewaren van belangrijke informatie op hun telefoons zoals bankgegevens. De fout ligt volgens het bedrijf vooral bij de fabrikanten en providers die onvoldoende aandacht hebben voor de beveiliging. Zo is het in veel gevallen onmogelijk om beveiligings-patches door te drukken naar de telefoons van gebruikers zoals dat wel met een besturingssysteem op een pc gebeurt.

Via: Neowin.net

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: