abonneren

HTC stapt voor Desire over op super-lcd-scherm

HTC gaat voor telefoons die een 3,7-inch scherm hebben over op een super-lcd scherm, in plaats van het tot nu toe gebruikte amoled-scherm. Belangrijkste reden is de dreigende schaarste in amoled-schermen.De HTC Desire en de Nexus One zullen deze zomer een super-lcd scherm krijgen.
Deze super-lcd schermen (SLCD) worden gemaakt door Sony en hebben ten opzichte van de normale lcd-schermen een superieure kwaliteit. De SLCD-schermen hebben een vergelijkbare beeldkwaliteit en als bijkomend voordeel zijn ze ook nog eens veel energiezuiniger. Ook zou de kijkhoek van de slcd-schermen beter zijn dan die van de amoled-schermen. De telefoons met de SLCD-schermen worden in september in de winkels verwacht.

Of de schaarste aan amoled-schermen iets te maken heeft met de slechte verkrijgbaarheid van de Goole Nexus One smartphone is niet bekend. De Nexus One is momenteel in Nederland slecht leverbaar als gevolg van schaarste van onderdelen, aldus Vodafone en KPN. Eerder werd er de conclusie getrokken dat de Nexus One al op zijn retour is,  maar er is in Nederland nog wel degelijk vraag naar het toestel. Google zelf is gestopt met de online verkoop van de Nexus One en laat de verkoop van telefoons nu over aan de providers en de telefoonwinkels.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: