Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

HTC-smartphones wellicht verboden in Duitsland

HTC heeft geen licentie voor umts in Duitsland. Patentbeschermer IP.com wil nu dat HTC snel zijn zaakjes op orde heeft, anders gaat het via de rechter afdwingen dat er geen HTC-smartphones meer verkocht mogen worden in dit land.De HTC-smartphones maken inbreuk op de 'Serie 100'-patenten van IP.com, die betrekking hebben op internettoegang via umts. Alle recente HTC-smartphones gebruiken dit netwerk om contact te maken met internet.Eerder heeft de rechtbank in Mannheim al geoordeeld dat de HTC-smartphones inderdaad inbreuk maken op de patenten van IP.com.

HTC is inmiddels in hoger beroep gegaan; het bedrijf is van mening dat het geen inbreuk maakt op de patenten, die oorspronkelijk in bezit waren van Bosch maar pas recentelijk door IP.com zijn overgenomen. Overigens loopt er ook nog steeds een rechtszaak tussen IP.com en Nokia over deze patenten.

Tweakers.net

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie